TPMS

Wat zijn TPMS sensoren?
TPMS staat voor Tyre Pressure Monitoring System. Een dergelijke TPMS sensor controleert constant uw bandenspanning. Wanneer de spanning te veel afwijkt van de juiste spanning zal er een melding op het dashboard verschijnen. Hierdoor weet u altijd wanneer u even langs de pomp moet voor wat extra lucht. Hierdoor rijdt u zuiniger én veiliger! Tevens slijten de banden hierdoor minder snel. Een werkend TPMS is verplicht voor alle auto’s met een nieuw type goedkeuring vanaf november 2012. Daarnaast is het wettelijk verplicht voor alle nieuwe auto’s vanaf november 2014.

Twee systemen;

Naast een systeem waarbij TPMS sensoren aan het ventiel binnen in de band zitten, bestaat er ook een zogenaamd indirect systeem. Dit systeem meet buiten de band of er drukverlies plaats vindt. Het voordeel bij dit systeem is dat u  geen TPMS ventielen hoeft aan te schaffen bij winter- en/of zomerbandensets. Daarnaast moeten TPMS sensoren gekalibreerd en gekoppeld worden. Uw dealer heeft hiervoor speciale apparatuur en kan u daarbij van dienst zijn.

Onze bandvelgsets zijn (daar waar nodig) voorzien van TPMS sensoren met dezelfde kwaliteit dan die reeds in uw auto gemonteerd zijn.